Coco Chanel


Avui us porto un resum de la vida d'un nom molt reconegut, que encara que no t'agradi la moda, no la segueixis, saps qui és, i es tota una referent en la moda i en la llibertat de les dones en aquella època, Coco Chanel.

Gabrielle Bonheur, nascuda l'any 1883 a la ciutat francesa de Saumur i morta a la capital de França l'any 1971.
Fou una modista coneguda per revolucionar la moda i l'alta costura dels anys d'entreguerres; la seva línia informal i còmoda va alliberar a les dones dels corsers, entre d'altres, i expressà les aspiracions de llibertat i igualtat de la dona en el segle XX.
No va tenir una vida fàcil degut a la mort de la seva mare, el seu pare va decidir entregar-la a un orfenat de monges on va aprendre a cosir durant sis anys; quan tenia 17 somiava en ser una gran dissenyadora. 
Degut al seu abandonament sempre s'ha sentit morta per dins i només el seu orgull la mantenia en peu. Un dia per ganes de venjança va transformar l'uniforme negre de l'orfenat amb un conegut Chanel.

Quan tenia 31 anys, any 1914, va obrir una botiga de barrets "Modas Chanel" i a meitat dels anys vint va llançar el disseny Chanel Clàssic, aquest va ser un dels triomfs d'alliberar als cossos femenins de la belle époque.
Chanel Clàssic.
Durant la segona guerra mundial no va dissenyar ja que va haver de tancar. En 1944 va ser detinguda per l'acusació de col·laboracionisme i es va exiliar a Suiza.

10 anys després ,1954, amb 71 anys, va reobrir la casa de modes i va reviure el seu èxit l'estil Chanel. El seu perfum (encara en venda i un referent actualment) Canel nº5 es va fer mundialment conegut però, malauradament ja era gran i patia d'artritis i reumatisme encara així va seguir cosint. Finalment va morir el 10 de gener de 1971.


Annexos
http://www.biografiasyvidas.com/biografia/c/chanel.htm
https://www.buscabiografias.com/biografia/verDetalle/4320/Coco%20Chanel

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Abandonament

Gala del Met