Les modes


"Ús passatger que regula, segons el gust del moment, la manera de vestir-se, de viure, etc."
Definició de moda del diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans.

Les modes van i vénen, colors són tendència i passen a ser desfasats. 
En general vestim amb la roba que veiem pel carrer, a les botigues, xarxes socials, passarel·les, amb les que ens sentim millor... i aquesta moda no és la mateixa que la de fa cinc, dos, vint anys i això ens fa pensar per què canvia, per què cada any és diferent, per què alguna cosa entra i alguna marxa.


Mirem endarrere, remuntem-nos als anys 1980, podràs veure detalls, dissenys, semblants a les tendències actuals; anem més enrere, any 1960, segueixes veient alguna peça semblant a la d'un dissenyador actual... Amb això dic que les modes van i tornen, una tendència pot sorgir de la barreja de dos o més, de diferents èpoques, anys, dècades... Però la moda no és fa vella, solament es remodela.



Clar exemple és aquesta fotografia, barreja molts estils, sabates amb mitjons dels anys 70, jerseis amples amb mànigues de "murciélago" (moda típica dels 80), faldilla floral per sota dels genolls, moda dels 50... i segueix sent un look actual.


La manera de vestir, de viure canvia per la necessitat que té la societat d'innovar, de sortir de l'habitual, de deixar volar la imaginació i per trencar amb l'anterior.


Ja que hem tractat el tema del canvi de modes durant els anys, trobo molt adient aquest vídeo del YouTube anomenat "100 años de moda en 100 segundos"

https://www.youtube.com/watch?v=bF3KJhKP6w8

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Coco Chanel

Abandonament

Gala del Met